Kauw (Corvus Monedula Linnaeus)

De kauw is kleiner dan andere kraaiachtigen en beweegt sneller. De kauw heeft een zwart verenkleed, een grijze nek en oorstreek en lichte ogen. Kauwen lopen met de kop knikkend rechtop.

Leefwijze:

De kauw nestelt in boomholten of in gebouwen (in schoorstenen). Ze leven in paren die een verbinding aangaan voor het leven. Kauwen leven vooral ’s winters in zwermen en maken gezamenlijke zoektochten naar voedsel. In april tot juni legt de kauw ongeveer 5 lichtblauwe eieren. De jongen komen na ongeveer 18 dagen uit en kunnen na 10 tot 35 dagen vliegen.

Schade:

  • ruïneren gazons en grasvelden omdat ze op zoek zijn naar insectenlarven (engerlingen en emelten)

Wering/preventie:

  1. tegengaan van roestplaatsen
  2. boldraadroosters plaatsen op de schoorsteen

Bestrijding:

De kauw is een wettelijk beschermde vogel. Het buiten schieten, vangen en uithalen van nesten is niet toegestaan.

Voor een deskundig advies neem contact met ons op.

Wilt u een offerte of afspraak aanvragen?

Bezig met verwerken van het formulier

Moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at rido-ongediertebestrijding dot nl.

Het Formulier is al een keer verstuurd!

U kunt het formulier over ongeveer 30 minuten weer versturen.

Bedankt voor uw reactie.

We zullen deze zo spoedig mogelijk beoordelen en reageren waar nodig of gewenst.

branch organisaties
ruim 25 jaar ervaring - gediplomeerd - miliew bewust - advies op maat