IPM

Beheersen van knaagdierpopulaties in en om gebouwen en voedselopslagplaatsen

slide 1
slide 2
slide 3

Voor bedrijven die de mogelijkheid willen behouden om buiten rodenticiden te blijven gebruiken, is het per 1 januari 2023 verplicht om zich te certificeren. Dat heeft de overheid zo bepaald en dit is geregeld door het Ctgb via het wettelijk gebruiksvoorschrift (WG).

Voor de tussenliggende periode is een overgangsregeling vastgesteld. Om tot een goede uitvoering te komen is KPMB gevraagd om op te treden als onafhankelijk schemabeheerder. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en met steun van o.a. LTO, NVPB, KAD, ILenT en PLA..N is hier hard aan gewerkt.

Om het op een onafhankelijke wijze te organiseren is het Centraal College van Deskundigen (CCvD) ingericht, waar belanghebbende partijen zitting in hebben. Hiermee wordt de onafhankelijkheid extra gewaarborgd. Het CCvD heeft invulling gegeven aan het certificatieschema ÍPM Knaagdierbeheersing' en dit is vervolgens van toepassing voor al het professionele gebruik van rodenticiden in en om gebouwen en voedselopslagplaatsen. Dit houdt in dat de voorschriften gelden voor alle bedrijven, instanties en personen die dergelijke werkzaamheden verrichten, zoals: plaagdiermanagementbedrijven, agrarische ondernemers of gemeentelijke diensten.

De certificering is gebaseerd op het door het KPMB, Ctgb en ILenT goedgekeurde HIK (Handboek IPM Knaagdierbeheersing) en het Certificatieschema.

De scholing, examens en certificering is gebaseerd o het CIK (Certificatieschema IPM Knaagdierbeheersing). Mede op basis van het HIK hebben de leden van het CCvD het Certificatieschema aangepast. Het gewijzigde Certificatieschema IPM Knaagdierbeheersing is vervolgens bekrachtigd door het bestuur van de stichting KPMB.

Meer informatie over IPM Knaagdierbeheersing treft u op de website van KPMB.

Wilt u een offerte of afspraak aanvragen?

Bezig met verwerken van het formulier

Moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at rido-ongediertebestrijding dot nl.

Bedankt voor uw reactie

Wij hebben uw bericht ontvangen en zullen zo spoedig mogelijk proberen te reageren.

Bedankt voor uw reactie.

We zullen deze zo spoedig mogelijk beoordelen en reageren waar nodig of gewenst.

branch organisaties
ruim 25 jaar ervaring - gediplomeerd - miliew bewust - advies op maat