Huisduif (Columba Livia Domestica Linnaeus

De huisduif is een nakomeling van de verwilderde rotsduif, in de tweede wereldoorlog losgelaten postduiven en niet op hun hok teruggekeerde wedvluchtduiven. Ze vertonen een grote verscheidenheid in vorm, kleur en tekening.

slide 1
slide 2

Ontwikkeling:

Een huisduivenpaar blijft bij elkaar tot de dood hen scheidt. Huisduiven maken tot 8 keer per jaar een slordig nest met 2 eieren. De eieren komen 17 dagen na het leggen van het tweede ei uit en de jongen vliegen na 4 weken uit. Na ongeveer 5 maanden zijn de jongen geslachtsrijp. Gemiddeld wordt een duif 7 jaar.

Leefwijze:

Duiven nestelen op een harde ondergrond zoals vensterbanken, zolders, verandakasten en balkons. Ze nestelen bij voorkeur uit de wind. Hun voedsel bestaat uit zaden, jonge scheuten van planten en struiken en vooral tafelafval in de vorm van brood en aardappelen. 

Schade:

  • het verspreiden van ziekten
  • het bevuilen van de omgeving door uitwerpselen
  • verstoren van de rust / geluidsoverlast
  • stankoverlast
  • zijn gastheer van allerlei parasieten zoals mijten, teken, vlooien, vogelluizen
  • nesten kunnen verstoppingen veroorzaken van hemelwaterafvoer
  • aantasting van steen- en andere gevelmaterialen door hun ammoniak houdende uitwerpselen

Wering/preventie:

  1. bouwkundige aanpassingen aanbrengen met pinnen en netten om nestelen en roestplaatsen tegen te gaan
  2. voorkomen van voedselaanbod

Voor een deskundig advies neem contact met ons op.

Wilt u een offerte of afspraak aanvragen?

Bezig met verwerken van het formulier

Moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at rido-ongediertebestrijding dot nl.

Het Formulier is al een keer verstuurd!

U kunt het formulier over ongeveer 30 minuten weer versturen.

Bedankt voor uw reactie.

We zullen deze zo spoedig mogelijk beoordelen en reageren waar nodig of gewenst.

branch organisaties
ruim 25 jaar ervaring - gediplomeerd - miliew bewust - advies op maat